ILOMANTSIN SOTATIE

Tuotanto

ILOMANTSIN SOTATIE

Ilomantsin sotatie on Suomen itärajalle koottu 150 km pitkä, yli 30 sotahistoriakohdetta esittelevä matkailureitti, jonka verkkosivut ja virtuaaliympäristöt lanseerattiin itsenäisyyspäivänä 2021. 

Sotatien virtuaaliympäristöjen avulla voi tutustua Ilomantsin ainutlaatuiseen sotahistoriaan, reitin varrella oleviin muistomerkkeihin, entisöityihin taisteluasemiin, museoihin ja muihin kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin kohteisiin.

Yrityksemme tehtävänä oli suunnitella ja tuottaa 360-virtuaaliympäristöt kolmesta kohteesta ja visuaalisesti näyttävät valokuvat nettisivulle ja markkinointiin. Lisäksi projektin aikana kuvasimme Öykkösenvaaran maiseman ennallistamisen vuonna 2020 ja tästä kuvamateriaalista syntynyttä videota käytettiin yhtenä sotatien lanseerauskampanjan kärkenä.

Sotatie-projekti on toteutettu yhteistyössä tilaajan, Ilomantsin Matkailuyhdistyksen kanssa.

Nettisivusto

Sivuston tuotanto on toteutettu yhteistyössä Ilomantsin Matkailuyhdistyksen, teknisen alustan toimittaneen AtFlown ja nettisivut toteuttaneen Ark-Konttori / Tähkä-Design suunnittelutoimiston kanssa.

Öykkösenvaaran virtuaaliympäristö

Teimme Sotatien kolmesta merkittävimmästä kohteesta virtuaaliympäristöt. Rajakenraalin maja, Taiselijan talo ja Öykkösenvaara. Öykkösenvaaran taistelualueen ympäristö on näistä laajin. Esitysten tarkoitus on tuoda kohteet esille mahdollisimman autenttisina.

Öykkösenvaaran tarina

Öykkösenvaaran tarina on kuvattu 2020 syksyllä, maiseman ennallistamisen yhteydessä. Katselualueen näkymää avattiin räjäyttämällä 60 puunrunkoa. Tästä videosta tuli Sotatien markkinoinnin kärki.